Slavie získala Litvínovský pohár

Slavie získala Litvínovský pohár

V sobotu 12. října se konal již 20.ročník Litvínovského poháru. Tento závod má svá specifická pravidla, kde každý závodník musí startovat ve všech čtyřech disciplínách (M, Z, P, VZ) a na základě součtu FINA bodů se kvalifikuje do finále na 200 m polohový závod a kategorie ročníku 2014 na 100 m polohový závod. Do Litvínova dorazilo 48 závodníků ze Slavie Chomutov, z toho 16 plavců postoupilo do odpoledních finále. Mnoho našich závodníků si vylepšilo nejlepší výkony.

Tři finalistky jsme měli v nejmladší kategorii D (2014). Do finále na 100m polohový závod se z prvního místa nominovala Ema Federselová, která po velkém souboji skončila na stříbrné pozici. Druhou finalistkou byla Lea Sládečková, která postupovala ze čtvrtého místa a své místo si dokázala obhájit. Třetí finalistkou, která se probojovala do finále byla Tereza Meinlová, která také obhájila skvělé páté místo.

V kategorii C (2012-2013) dostali možnost si zaplavat finále čtyři plavci. Jedinou finalistkou byla Veronika Košatová, která si dokázala vylepšit umístění, kdy z pátého místa skončila na čtvrtém místě. Trojnásobné zastoupení mělo finále žáků. Všichni závodníci si obhájili své výchozí pozice.  Na stupně vítězů dosáhl Ondra Kyncl, který skončil na třetím místě. Čtvrtý dohmátl ve finále Jáchym Křeček a na šestém místě skončil Matouš Douša.

V kategorii B (2010-2011) se do finálové šestky žáků probojovalo hned pět závodníků. Nejúspěšnějším se stal Tobias Student, který ve finále zvítězil a vytvořil nový rekord Litvínovského poháru. Na druhém místě skončil Šimon Studnička, který obhájil druhé místo. Čtvrtý doplaval Matěj Vokatý, pátý Pavel Ličko a na šestém místě skončil Ondřej Mikš. Do finále žaček se probojovala Barbora Šurková, která skončila na bronzové příčce.

V kategorii A (2009 a starší) jsme měli  mezi ženami  dvě finalistky. Terezu Vlasákovou, která postupovala ze čtvrtého místa a  Kateřinu Tautrmanovou, která šla do finále z pátého místa. Ve finále se na stupně vítězů probojovala Tereza, která skončila na třetím místě a vylepšila si svůj nejlepší výkon. Kateřina skončila na čtvrtém místě, také s vylepšením osobního rekordu.. Mezi muži jsme měli jednoho finalistu a to Lukáše Selingra, který postupoval ze třetího místa a ve finále si toto umístění udržel.

V celkovém pořadí klubů na FINA body, TJ Slavie Chomutov zvítězila s 56 069 body před druhou Ústeckou akademií plaveckých sportů a Plaveckým klubem Litoměřice.

Další závody naše plavce čekají v německém Halle a v Sokolově.